SJO ZVC '14 JO9-2
MOVV JO9-1
15-12-2018
1 - 3

Op zaterdag 15 december is de derde ronde gespeeld van het beker toernooi. MOVV JO9-1 speelde uit tegen Gasselte SJO ZVC.
Om 10:00 uur 's ochtends op een bevroren veld en een te zware bal. Niettemin hadden onze jongens er zin in, al stonden ze met handschoenen aan en de keeper met een muts op, op het veld.
De wedstrijd was enkele minuten aan de gang toen de tegenstander, onder druk gezet door MOVV, de bal in eigen doel werkte. Het was een mooi schot, hard in de kruising, maar wel in het verkeerde doel. De verdere eerste helft was het patroon dat MOVV steeds meer balbezit en kansen had, maar niet door de 5 mans verdediging van Gasselte kon komen met goede schoten om het af te maken. Veel balletjes waren schampschotjes. Gasselte kwam er welgeteld 1 keer goed uit en het was direct een doelpunt, 1 tegen 1.
Na rust is er door de leider van MOVV gekozen om risico te nemen door een verdediger door te laten schuiven naar het middenveld om zo meer druk te creeren op de defensie van Gasselte. Dat was een keus die goed uitpakte. Bas en Tygo scoorden beide een doelpunt na goed voorbereidend werk van Dani, Tim en Stijn. Ruben hield achterin in z'n eentje eenvoudig stand, vertrouwend op zijn snelheid.
Er was aan het eind van de tweede helft nog een hachelijk moment, waarbij Gasselte er met meer spelers door kwamen, maar met een fantastische redding van Joel voorkwam het team nog een tegentreffer.
Al met al, een mooie pot voetbal, zonder overtredingen, en een winnaar die het spel gemaakt heeft. Een terechte overwinning en een hele dikke pluim voor het hele team!!!